Gedrag en circulaire economie
Nederland wil in 2050 een circulaire economie zijn. Een economie zonder afval, die draait op herbruikbare grondstoffen. Hiervoor is gedragsverandering bij burgers, bedrijven en overheden een voorwaarde. Het ministerie van IenW en Rijkswaterstaat stimuleren dit.
Wat kun je hier vinden?
Kennis, expertise en hulpmiddelen die je ondersteunen bij het dichterbij brengen van een circulaire economie. Bepaal zelf wat voor jouw werk relevant is en gebruik het materiaal gerust. Alles is getest aan de literatuur en vaak ook in de praktijk.
Wie ben je?
Klik aan welke achtergrond je hebt. Zo krijg je geteste en praktisch toepasbare hulpmiddelen in beeld waar je in jouw rol mee aan de slag kan. Je vindt er informatie en inspiratie. Geen specifieke achtergrond? Ga dan naar onze algemene pagina.
Hoe kunnen we je ondersteunen?
Overheden, wetenschappers en bedrijven doen veel kennis op over wat werkt en wat niet werkt om de omgeving zo in te richten dat het circulaire keuzes stimuleert. Zeker ook in de praktijk. Wij hebben de beschikbare expertise op het gebied van gedragsverandering en circulaire economie voor je gebundeld. Wat heb je nodig?
Uitgelicht
Schouders onder Schoon
Ben je een gebiedsbeheerder, bedrijf of NGO en ben je benieuwd hoe je effectieve zwerfafvalcampagne kunt opzetten, gebruik makend van de laatste gedragsinzichten? Doe dan mee aan Schouders onder Schoon. Maak je interesse kenbaar via mail aan zwerfafval@rws.nl.
Pictogrammen
Op veler verzoek heeft Rijkswaterstaat standaardsets van kleuren, namen en pictogrammen voor afvalscheiding ontwikkeld, die rechtenvrij beschikbaar zijn. Het doel is meer afvalscheiding en betere kwaliteit door betere herkenbaarheid en uniformiteit.